Mijn diensten

De Betuwse Mantelzorgmakelaar

Wanneer bent u mantelzorger?

Een mantelzorger is iemand die, niet beroepsmatig, vrijwillig langdurige zorg verleent. Dit kan mantelzorg zijn aan een kind, partner, ouder vriend(in), buur of kennis. Denk hierbij aan hulpbehoevende (ouderen), chronische zieken of mensen met een handicap. Mantelzorg gaat verder dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.

Wat is een mantelzorgmakelaar?

Bij het verlenen van mantelzorg komen veel regeltaken kijken. Sommige hiervan zijn relatief eenvoudig, anderen een stuk ingewikkelder. Mantelzorgers zijn vaak al veel tijd kwijt aan het verlenen van zorg. Om dan ook nog tijd kwijt te zijn aan allerlei uitzoek- en regeltaken is een behoorlijke belasting. Daarvoor kunt u gebruik maken van mijn diensten als mantelzorgmakelaar. Ik neem deze taken van u over, waardoor u ontlast wordt.

Een mantelzorgmakelaar is een HBO opgeleide professional die goed op de hoogte is van de wet- en regelgeving binnen het zorglandschap. Hierdoor kunnen ze u goed ondersteunen en ontzorgen, en houdt u meer tijd over voor uw mantelzorgtaken én voor uzelf.

Onafhankelijk cliëntondersteuner Wlz

Zoekt u ondersteuning bij het organiseren van zorg met uw Wet langdurige zorg (WLZ) indicatie? Wilt u graag ondersteuning van een onafhankelijk adviseur en bemiddelaar? Dan bent u bij mij aan het juiste adres mits u woont in een gemeente die valt onder zorgkantoor Nijmegen (VGZ).

Cliëntondersteuning bestaat uit de volgende diensten:

 • Informatie en advies geven over de mogelijkheden van zorg binnen de WLZ
  Ik kan u informeren en adviseren over onder andere de manieren waarop u uw zorg kunt organiseren, het zorgaanbod en wachttijden in uw omgeving.  Over de manier waarop zorgaanbieders u zorg kunnen bieden in een instelling of thuis, over eventuele wachtlijsten.

 • Ondersteuning bij het opstellen van een persoonlijk plan
  In een persoonlijk plan kunt u de invulling van uw Wlz-zorg vastleggen: De wijze waarop u uw leven wenst in te richten, de gewenste leveringsvorm (verblijf in een zorginstelling, een volledig of modulair pakket thuis, volledig middels een persoonsgebonden budget) en eventueel de inzet van zorgverleners.
  U kunt een beroep op mij doen voor het opstellen, evalueren en bijstellen van uw persoonlijke plan.
 • Ondersteuning bij het opstellen, bijstellen en evalueren van het zorgplan
  Als u gebruikt gaat maken van verblijf in een instelling, dan maakt u met de zorgaanbieder afspraken over de invulling van de zorg. Deze worden vastgelegd in een zorgplan. Ik kan u helpen bij het opstellen, evalueren en bijstellen ervan. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van de zorgplanbespreking, maar ik kan u ook bij het gesprek bijstaan.

 • Ondersteuning bij het kiezen van een passende Wlz-zorgaanbieder en passende Wlz zorg
  Of het nu gaat om verblijf in een instelling of om het inzetten van zorg thuis, ik ondersteun u bij het vinden van een passende zorgaanbieder. Het maakt niet uit op basis van welke financieringsvorm, met of zonder een persoonsgebonden budget (pgb). Wanneer u kiest voor een persoonsgebonden budget kan ik u ondersteunen bij het aanvragen/regelen.
 • Bemiddeling indien zorg niet conform verwachting en afspraken wordt geleverd
  Als u het niet eens bent met de invulling van uw zorgvraag kunt u ook een beroep op mij doen. Bijvoorbeeld als u vindt dat de zorgaanbieder (binnen de grenzen van uw zorgprofiel) onjuiste, te weinig of te weinig samenhangende zorg levert. Of, als u van mening bent dat de zorgaanbieder de met u gemaakte afspraken in het zorgplan niet nakomt.
 • Ondersteuning bij herindicatie
  Indien uw zorgvraag niet meer passend is binnen het huidige geïndiceerde zorgprofiel kan ik u ondersteunen bij een eventuele aanvraag voor een herindicatie.

Klantervaringen

Via ons zorgkantoor zijn we in contact gekomen met Mirella Muis, we hadden snel telefonisch contact waarbij we goed onze vraag kwijt konden. We waren opzoek naar een nieuwe opvanglocatie voor onze dochter met specifieke aandacht en zorgondersteuning. Het was voor onszelf een lastige en tijdrovende opgave om het juiste puzzelstukje te kunnen vinden. Na het eerste contact kwam Mirella al snel met enkele passende locaties die binnen ons budget waren. Na zorgvuldige bemiddeling en afweging van onze kant hebben we gekozen voor een hele fijne locatie in Druten. Al met al zijn we heel blij met hoe alles geregeld is door Mirella!

Familie Sens, Meteren

Ik werd geattendeerd door Saar aan huis op de mogelijkheid om een zorgmakelaar in te schakelen voor het regelen van een aanvraag WLZ voor mijn moeder. Ik ben zeer tevreden over het contact met Mirella Muis. Zij schakelt snel en legt alles duidelijk uit is hartelijk en geduldig en beschikt over de kennis en ervaring om de aanvraag WLZ snel en in een keer goed te laten verlopen. Ze is goed bereikbaar en bij iedere hulpvraag staat ze meteen klaar om te helpen en uitleg te geven. Mirella is naast mantelzorgmakelaar tevens clientondersteuner dus van alle markten thuis. Kortom, alle lof voor Mirella en ik wens iedereen die te maken krijgt met zorgaanvragen en zich alleen door de wirwar van informatie heen moet ploeteren een mantelzorgmakelaar zoals Mirella.

Germaine Jansen-Carron

Als mantelzorger komt er heel wat op je af. Je krijgt te maken met allerlei instanties, zoals thuiszorg, ciz, wmo, wlz, pgb, verzorgingshuizen, etc. Ook ik kreeg als fulltime mantelzorger ineens zoveel op me af, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Hoe moet ik wegwijs worden in de ingewikkelde zorgwereld? Bij een bezoek aan een Alzheimer Cafe kwam ik in contact met Mirella, zij bleek goed thuis te zijn in de wereld van zorg, zorginstanties, regeltjes, etc., etc. Ik heb haar ingeschakeld en zij heeft alles, echt alles, voor ons geregeld. Niets was haar teveel. Zij was echt ‘mijn reddende engel’.

Mw. Michielsen, Maurik