Vergoeding

De Betuwse Mantelzorgmakelaar

De werkzaamheden van een mantelzorgmakelaar worden meer en meer erkend en gewaardeerd. Hierdoor zijn er zijn steeds meer mogelijkheden om mijn dienstverlening (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

Mogelijke manieren voor een vergoeding zijn:

  • via uw zorgverzekeraar (vanuit aanvullende verzekering);
  • via de gemeente van uw woonplaats (Wet Maatschappelijke Ondersteuning);
  • via uw werkgever;
  • uit het vrij besteedbaar bedrag in een Persoons Gebonden Budget (vanuit de Wet Langdurige Zorg).

Zorgverzekering

Steeds meer zorgverzekeraars zien de toegevoegde waarde van een mantelzorgmakelaar. Helaas zit een vergoeding nog niet in het basispakket. Maar, wat niet is kan in de toekomst wellicht nog komen. Onderstaande zorgverzekeraars bieden een (gedeeltelijke) vergoeding voor mijn dienstverlening vanuit de aanvullende verzekering. Neem vooraf wel contact op met uw zorgverzekeraar om mijn inzetbaarheid en vergoeding aan te vragen.

Gemeente

Steeds meer gemeentes vergoeden de werkzaamheden van een mantelzorgmakelaar vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Nog niet alle gemeentes maken gebruik van deze mogelijkheid. U kunt dit navragen bij uw gemeente. Uiteraard is het ook mogelijk dat ik dit voor u navraag.

Zorgkantoor Nijmegen

Indien u een Wlz indicatie heeft dan zijn mijn diensten als cliëntondersteuner gratis voor u als u woont in een van de volgende gemeenten: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Gennep, Heumen, Mook en Middelaar, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Berg en Dal, Wijchen.

Persoons Gebonden Budget

Bent u mantelzorger voor iemand die een persoonsgebonden budget heeft vanuit de Wet Langdurige Zorg? Dan kan mijn vergoeding betaald worden uit het vrij besteedbaar bedrag wat in het persoonsgebonden budget zit.

Werkgever

Heeft u naast uw mantelzorgtaken een ‘betaalde baan’, dan bestaat er een kans dat uw werkgever (een deel van) de kosten van een mantelzorgmakelaar wil vergoeden. Uw werkgever is er namelijk bij gebaat dat u niet overbelast raakt.

Particulier

Komt u niet in aanmerking voor al deze mogelijkheden en wilt u toch gebruik maken van mijn diensten, dan hanteer ik de volgende tarieven:

  • € 88,- per uur inclusief btw. Dit tarief is conform het advies van de beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM).
  • Bij een afstand van meer dan 20 km enkele reis komt daar een reiskostenvergoeding bij van € 0,23/km inclusief btw.

Klantervaringen

Via ons zorgkantoor zijn we in contact gekomen met Mirella Muis, we hadden snel telefonisch contact waarbij we goed onze vraag kwijt konden. We waren opzoek naar een nieuwe opvanglocatie voor onze dochter met specifieke aandacht en zorgondersteuning. Het was voor onszelf een lastige en tijdrovende opgave om het juiste puzzelstukje te kunnen vinden. Na het eerste contact kwam Mirella al snel met enkele passende locaties die binnen ons budget waren. Na zorgvuldige bemiddeling en afweging van onze kant hebben we gekozen voor een hele fijne locatie in Druten. Al met al zijn we heel blij met hoe alles geregeld is door Mirella!

Familie Sens, Meteren

Ik werd geattendeerd door Saar aan huis op de mogelijkheid om een zorgmakelaar in te schakelen voor het regelen van een aanvraag WLZ voor mijn moeder. Ik ben zeer tevreden over het contact met Mirella Muis. Zij schakelt snel en legt alles duidelijk uit is hartelijk en geduldig en beschikt over de kennis en ervaring om de aanvraag WLZ snel en in een keer goed te laten verlopen. Ze is goed bereikbaar en bij iedere hulpvraag staat ze meteen klaar om te helpen en uitleg te geven. Mirella is naast mantelzorgmakelaar tevens clientondersteuner dus van alle markten thuis. Kortom, alle lof voor Mirella en ik wens iedereen die te maken krijgt met zorgaanvragen en zich alleen door de wirwar van informatie heen moet ploeteren een mantelzorgmakelaar zoals Mirella.

Germaine Jansen-Carron

Als mantelzorger komt er heel wat op je af. Je krijgt te maken met allerlei instanties, zoals thuiszorg, ciz, wmo, wlz, pgb, verzorgingshuizen, etc. Ook ik kreeg als fulltime mantelzorger ineens zoveel op me af, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Hoe moet ik wegwijs worden in de ingewikkelde zorgwereld? Bij een bezoek aan een Alzheimer Cafe kwam ik in contact met Mirella, zij bleek goed thuis te zijn in de wereld van zorg, zorginstanties, regeltjes, etc., etc. Ik heb haar ingeschakeld en zij heeft alles, echt alles, voor ons geregeld. Niets was haar teveel. Zij was echt ‘mijn reddende engel’.

Mw. Michielsen, Maurik